Bliv iværksætter

af | apr 20, 2020 | Iværksætteri

Har du en iværksætterdrøm?

Hvordan skal en iværksætters DNA være for at få succes? Hvad er det, der rent faktisk skaber forskellen på, om det bliver en succes, en fiasko eller bare middelmådigt? Hvorfor brager nogle folk frem ift. andre, der kæmper for overlevelse? Hvad er hemmeligheden om DNA, der skal til?

Går du og drømmer om, at opstarte din egen virksomhed? Har du en ide, du har gået og spekuleret over et par år, eller er du drevet af lysten til at skabe noget? Måske ved du endnu ikke, hvad det er, du skal skabe?

Der en stigning i antallet af CVR numre. Flere opstarter selvstændig virksomhed. Frihed, indflydelse på arbejdstider, arbejdsbyrde, deadlines osv. er nogle af de fordele, som iværksættertilværelsen kan tilbyde.

Nærvær og tid til familien er ofte det, som motiverer -specielt kvinderne – til at blive selvstændige. At være selvstændig betyder som oftest rigtig mange arbejdstimer, men hvornår på døgnet arbejdet skal udføres, kan man som selvstændig have stor indflydelse på.

Hvad skal der til?

Løvens hule trækker i hver sæson, og uge efter uge rekord mange seere. Programmet viser et nuanceret billede af, hvor hård og lang vejen til succes som iværksætter kan være.

Nogle har det der skal til, for at skabe en succesfuld virksomhed, andre har det ikke!

Jesper Buch er grundlægger af Just eat, investor og løve i Løvens hule. Han har arbejdet med iværksætteri hele hans liv.

Jesper Buch peger på en bestemt type af egenskaber som han ser hos de iværksættere, som lykkes med deres ide.

For ham handler det mere om mennesket end om ideen. Du kan have en fantastisk ide, men hvis du ikke har de evner, som der skal til, for at eksekvere ideen, så bliver det ikke til en succes.

Det handler om at være målrettet, tro så meget på ideen, at man går hele vejen, også når det ser mest kritisk ud. Giver du op eller bliver du ved til du er i mål?

Kan du holde fokus på sporet undervejs, så du kommer ikke til at køre ud af andre veje. Med største sandsynlighed vil du snuble eller falde undervejs, og her er det vigtigt at du kan rejse dig op igen og fortsætte mod målet.

Undersøgelser viser, at Målrettet og Startende er iværksættertalenter, de skal gerne ligge blandt top 5 talenter hos iværksættere.

I et iværksætterteam skal der bare være en i teamet, som har talenterne. Medlemmerne i teamet kan med fordel have andre talenter, da de samspil med hinanden vil kunne spille hinanden bedre og supplere hinanden, sammen skabe et stærkt team, som vil understøtte virksomhedens vækst og succes.

Som iværksætter er det derfor essentielt, at du har indsigt i dine egne talenter og styrker. Det vil hjælpe dig til at, udarbejde en plan for, hvilke områder, opgaver og ansvar du bør varetage, og hvilke du skal have hjælp til, evt. fra et andet firma eller fra dine evt, partnere.

Hvis du skal have investorer ind i virksomheden, kan du med fordel se på, hvilke kompetencer og talenter, som virksomheden mangler for at vækste. Det er en oplagt metode til også at få tilført virksomheden de manglende talenter.

En optimal iværksætter-DNA har evnen til at presse sig selv og holde sig selv kørende i et gear som ingen andre kan være med i, det er nemlig de små forskelle der tæller.