Rekruttering

Protalent hjælper jer med rekrutteringsprocessen 

Rekruttering af medarbejdere med det rette talent

Rekruttering er tidskrævende og dyrt. Du har måske selv, eller kender nogen som har, prøvet at være i en ansættelse, som ikke var et godt match. Det var ikke fordi, at kompetencerne og kvalifikationerne ikke matchede jobbets opgaver. Det var nogle andre faktorer som forårsagede, at matchet alligevel ikke var tilstede. 

De faktorer handler ofte om, hvem vi er som mennesker, hvordan vi passer ind i virksomhedens kultur, og om vi har værdier til fælles med virksomheden.

En vellykket ansættelse eller et vellykket partnerskab handler om meget mere end et CV. Det handler om kandidatens talenter. De kan ikke erhverves på et kursus. De er udviklet gennem livserfaring, uddannelse, familiekonstellationer osv. Udover kandidatens talentprofil er der også to andre vigtige faktorer i en succesfuld ansættelsesproces, som man bør være opmærksom på: match med nærmeste leder og match med det eksisterende team.

Et vellykket ansættelses-match handler også om nærmeste leder, og om resten af teamet. altså hvilken kultur der er i virksomheden.

Undersøgelser viser, at talent faktisk er meget lidt flytbart. En person kan være en succes i en virksomhed, men ikke i en anden. Det skyldes, at det er interaktionen med nærmeste leder og teamet, som er afgørende for, om ansættelsen bliver en succes.

Vi ser ofte, at arbejdsgiver eller startsups, som leder efter en ny medarbejder/partner, ikke får defineret deres ønsker og behov til den kommende kandidat/partner tilstrækkeligt. Er det diversitet der tilsigtes, eller er det kandidater, som kan det samme som de andre i teamet, der er behov for?

Det er her puslespilseffekten kommer ind. Søger man efter forskellige mennesker, som udgør en samlet enhed, eller søger man flere af de samme brikker, som bidrager med det samme til virksomheden? Sidst nævnte ser man f.eks. gerne hos sælgere. De må gerne være konkurrerende og have relationelle talenter samtidigt. I projektgrupper er det en fordel at anvende puslespilseffekten, da forskellige talenter er nødvendige for at komme vellykket gennem processen.

Når der rekrutteres, bør vi derfor se på, om jobbet kan tilpasses kandidaten og hans toptalenter samt motivationsstyrker. Det lyder indviklet, men det er faktisk ikke så omstændigt, som det lyder. Det handler om, at forstå kandidaten og at se, hvilke opgaver han bedst trives med, hvor får han er energi fra? Og hvor er han mest produktiv?

Når vi arbejder med det, som vi er bedst til, bliver vi bedre og mere produktive. Vi føler glæde og trivsel.

Som leder eller partner kræver det ikke andet, end at du har denne indsigt, og at du anvender den i praksis. Så vil du nemt kunne tilrettelægge opgaverne og ansvaret, så det imødekommer medarbejderen/parternes talenter. 

rekruttering protalent

Sådan hjælper vi med rekruttering

Protalent hjælper jer med at teste de valgte kandidater.

Vi hjælper med forskellige dele af rekrutteringsprocessen. Du kan frit vælge hvilken del, du ønsker hjælp til.

Vi tager en snak indledningsvis, hvor vi drøfter stillingsprofilen og ønsker til den kommende kandidat. Ansættelsesguiden udfyldes. Vi drøfter strategi til stillingsopslaget.

I laver selv stillingsopslag, udvælger kandidater og afholder de første samtaler. Vi kan hjælpe med at udarbejde spørgeguide og lede interviewet, hvis dette ønskes.

Når I har udvalgt de kandidater, som I ønsker at ansætte eller ønsker at se til 2. samtale, udarbejder vi en talentprofil på kandidaterne, så I ved, om de er det rette match til virksomheden.

Inden I ansætter, eller evt. inden afholdelse af 2. samtale, har I fået tilbagemelding på profilen/profilerne. I ved nu, om kandidaten har de talenter, som I har defineret i ansættelsesguiden, og passer til stillingen og til jeres kultur.

Pakke 1

Udarbejdelse af talentprofil med fokus på, om de ønskede talenter er tilstede hos kandidaten.

½ times feedback til kandidaten om talentprofilen.

½ times rådgivning til nærmeste leder omkring match, talenter og hvordan der skabes motivation hos kandidaten.

 

2.500 kr. ekskl. moms pr. kandidat

Pakke 2

Udarbejdelse af talentprofil samt afklaring af om de ønskede talenter er tilstede hos kandidaten.

½ times feedback til kandidaten om talentprofilen.

1 times rådgivning til nærmeste leder omkring match, talenter og motivation hos kandidaten. Coaching, vejledning og konkrete råd til, hvordan denne kandidat ledes bedst. Fysisk møde, telefon eller Zoom.

 

3.795 kr. ekskl. Moms pr. kandidat

Pakke 3

Udarbejdelse af talentprofil med afklaring af om de ønskede talenter er tilstede hos kandidaten.

1 times rådgivning til nærmeste leder omkring match, talenter og motivation hos kandidaten. Coaching, vejledning og konkrete råd til, hvordan denne kandidat ledes bedst. Fysisk møde, telefon eller Zoom.

1 times tilbagemelding til kandidaten på testen pr. telefon eller Zoom.

 

4.995 kr. ekskl. moms Pr. kandidat

Ved flere kandidater aftales prisen pr. projekt.

Ved hjælp til udarbejdelse af spørgeguide, interviewfunktion og sparring til leder aftales prisen individuelt.